19 poze   32895 vizite

Păreri de crescător -Genetica-

Este obișnuit ca unii cultivatori să achiziționeze porumbei dintr-o rasă sau soi anume pentru reproducere, promițându-i foarte fericiți în ceea ce privește succesul în obținerea de exemplare perfecte pentru zbor. Apoi, atunci când primii bărbați zboară, ei strigă pe cer în jurisdicția lor interioară, considerând că procreatorii nu au casta bună, când verifică că nu au ieșit la fel de bine ca părinții și chiar încetează să arate ca în majoritatea părților. esențiale. Dacă ar avea un preparat zootehnic, ar limita aceste rugozități atât de răspândite în columbicultura noastră, iar urmașii ar trece prin diferite canale, ar fi conservate și chiar aceste ramuri de porumbei ar fi îmbunătățite, adoptate ca bază sau stoc al porumbeilor lor.
Prin urmare, consider că este necesar să avem cunoștințe elementare pentru a reuși pasiunea noastră pasională. În primul rând, trebuie să facem distincția între individ, rasă și soi pentru a alege crescătorii și pentru a îmbunătăți rasa; În cele din urmă, nu trebuie să uităm efectele moștenirii, atavismului, sexului și vârstei crescătorilor asupra descendenților.Prin cunoașterea legilor naturale care guvernează reproducerea, explicația pentru variațiile sau modificările temperamentale ale descendenți în raport cu ascendenții. Pentru a conserva un tip de porumbei, trebuie să recurgem la consanguinitate, aplicând regulile care dictează această școală, care are printre susținători savanți eminenți oameni de știință din întreaga lume.

Vom defini individul, ca cel care are propriile sale caracteristici, atât morfologice (cele care sunt apreciate în străinătate), cât și fiziologice (care afectează viața sau organismul intern, prin urmare, invizibile). Formarea individului, a fost numită de Hoeckel ONTOGENESIS, iar aceasta variază pentru fiecare individ și are legătură cu vigoarea genitală a părinților, vârsta lor, starea germenului fecundat, hrana părinților și cea dată la copiii Aceste aspecte trebuie luate în considerare, deoarece sunt explicația cazurilor care se califică drept anomale. Rasa este ansamblul de indivizi similari aparținând aceleiași specii, care transmit descendenților lor caracterele unui soi.Varietatea se distinge de rasă, prin faptul că este ansamblul de indivizi care se disting de la semenii lor de către unul sau mai multe personaje cunoscute, prin urmare, este mutabil și precede cursa. Este evident să ne gândim că selecția se face între binele cel mai bun, și în imposibilitate, binele dintre obișnuiți.

Nu este posibil să selectăm între rău, întrucât am putea doar să separăm cel mai puțin rău. Dacă este dificil de selectat bine, cu atât este mai greu să îmbunătățești sau să perfecționezi rasa. Mai ales perfecțiunea este atât de mult încât considerăm porumbelul perfect ca un fenomen și este rar să apară. Moștenirea este recepția personajelor părinților, adică transmiterea prin mijloace directe. Prin urmare, copiii seamănă cu părinții. Nu este întotdeauna același lucru, deoarece atavismul triumfă uneori.Atavismul este transmiterea prin mijloace indirecte, adică primirea personajelor bunicilor sau a garanției; adică calități sau defecte pe care părinții nu le au. Se poate spune că este un salt înapoi sau o întrerupere a moștenirii; Acest lucru dă naștere la îndoielile pe care mulți cultivatori le au cu privire la puritatea rasei, deoarece copiii răi se nasc din cupluri bune și viguroase. Acest punct este extrem de important și dificil de rezolvat, deoarece ne sunt prezentate frecvent exemple pe care trebuie să le studiem, deoarece moștenirea și atavismul sunt două forțe legate între ele și inseparabile, prin urmare, fiecare fermier experimentat nu este suficient pregătit pentru a ridica și a dovedi Câțiva porumbei ai unui cuplu anume, pentru a-l califica drept bun sau rău, necesită mai multe progenituri și fac selecția.

La porumbeii noștri există o tendință destul de răspândită, alternarea sexelor puilor. De fapt, un ou cu germen mascul este succedat de altul care îl poartă ca femelă, iar culoarea acestora în cazuri de asemănare cu părinții, sexul lor este inversat. Moștenirea și atavismul au manifestări diferite pe care le vom defini în ordinea calităților.

PATRIMONIUL DOMINANT: Este cel care se manifestă la fii sau nepoate, sau la femele, în mod interschimbabil, personajele tatălui sau ale mamei.

PATRIMONIUL BILATERAL: Este cel care transmite caracterele ambilor părinți urmașilor, acesta se poate manifesta în trei moduri, și anume:

PATRIMONIUL BILATERAL DIRECT: Cel care transmite bărbaților personajele tatălui, iar femelelor cele ale mamei.

PATRIMONIUL BILATERAL CRUZAT: Cel care transmite femelelor personajele tatălui, iar masculilor cele ale mamei.

PATRIMONIUL BILATERAL URIAL: Este cel care se manifestă indistinct la bărbați și femei, personajele tatălui și ale mamei.

PATRIMONIUL DIRECT ATTAVIC: Este consumul de atavism, prin care se reproduc indistinct la nepoți, calități sau defecte ale bunicilor.

PATRIMONIUL ATTAVIC COLATERAL: Este cel care se manifestă indistinct în urmași, în virtuțile sau defectele unchiilor sau unchiilor-bunicii.

PATRIMONIUL ATTAVIC CRUZAT: Este manifestarea la nepoți, calități sau defecte ale bunicii sau mătușilor, iar la femele, cele ale bunicului sau unchiilor. Manifestările atavistice sunt bine vizibile și pot fi observate la specia umană.

De asemenea, putem spune despre existența PATRIMONULUI PRIN INFLUENȚĂ; Acesta este un fapt inexplicabil care este înregistrat și la specia umană. Există mulți fiziologi care recunosc acest fapt, ca o cauză a influenței mentale în actul fertilizării; Acesta este un mister, așa că consider că este inadmisibil la porumbeii noștri.

PATRIMONIUL HOMOCROMA: Este cel care transmite calități sau defecte morfologice sau fiziologice, nu de la nașterea ei, ci în perioadele ulterioare, ca și cazul apariției bolilor după un anumit timp, la fel cum părinții le-au dobândit la acea vârstă și au murit. Este, de asemenea, cazul porumbeilor că fiind pigmentare întunecată la naștere, în mol, au apărut pene albe, la fel ca și părinții.

Antonio Ortuño Navarro



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.